Visatos pažinimo link

Antradienis, 2024-03-19, 2:50 PM

Sveiki Guest | RSS | Pagrindinis | | Registruotis | Prisijungimas

Pagrindinis » 2015 » Sausis » 16 » Kviečiu tikėti ateitimi
10:53 AM
Kviečiu tikėti ateitimi

           Sveika, čia Hilarionas.  Aš atėjau pakalbėti apie žmogaus suvokimo praplėtimą. Kiekvienas žmogus linkęs gyventi taip, kaip jam atrodo paprasčiau, ramiau, lengviau. Tai, kad tu atsisakai mąstyti, tai, kad tu atsisakai siekti, atsisakai save valdyti – tai nereiškia, kad gyveni ramiai, atsipalaidavęs ir vidinėje ramybėje. Ne. Tada tu gyveni vidinėje tinginystėje. Nereikia maišyti dviejų dalykų - vidinės tinginystės ir sugebėjimo sumaištyje išgyventi vidinę ramybę ir pasitikėjimą.

                      Žmogus daug laiko skiria visai netikslingiems darbams. Tokių veiklos pobūdžių yra daugybė. Ir žmogus mano, kad gyvena teisingai, įsisukęs į veiklos verpetą (arba ne veiklos verpetą).

                      Vienas iš kriterijų, tavo veiklos pasirinkimuose, būtų suvokimas ar tikrai jauti malonumą dirbdamas tą darbą (veiklą). Vidinį malonumą, džiugesį, laimę. Blogai, kad patys žodžiai turi visiškai skirtingas reikšmes, kai apie juos kalbame mes, ir kai tuos žodžius pavartojate jūs savo kasdienybėje. Žodžių prasmė yra skirtinga. Ir tik bręsdamas žmogus gali pajusti tų žodžių skirtingumą. Dėl tų skirtumų gali įvykti nesusikalbėjimas tarp mūsų ir jūsų. Sudėtinga atrinkti tinkamus žodžius, kalbant apie vidinę ramybę. Kitas ir žmogų nužudęs gali jausti vidinę ramybę. Todėl tas pats žodis reiškia skirtingus dalykus. Mes mėginome aiškinti, ką svarbu išjausti, ką išgyventi, bet prasmės vienodos nepateikiame. Kiekvienas žmogus mintį supranta pagal savo suvokimo lygį. Todėl mums belieka kalbėti ir tikėtis jūsų vidinės brandos, kad kuo greičiau išgyventumėte ir suprastumėte apie ką mes iš tikrųjų kalbame.

                      Vidinės Meilės pajautimas – tai labai subtili būsena. Švelnumas, gerumas, nuoširdumas, ramybė ir malonumas.

                     Vidinės Ramybės pajautimas – tyla, kai girdi sielos šnabždesį, jaučiamas bendrumas su Dievu, pajautimas jo supratingumo, rūpestingumo, globos.

                      Harmonija – kai tu skleidi meilę aplinkai ir jauti grįžtamąjį ryšį. Kai tau atsako gamta, atsako žmogus. Kai jauti susikalbėjimą, bendrumą tiek su regimu, tiek su neregimu pasauliu.

                       Tikėjimas ir Pasitikėjimas Dievu – džiaugsmas, kad turi šalia pačią galingiausią jėgą, kuri tave apsaugos, paguos, padės.

Yra daug terminų, kuriuos reikėtų suprasti kitaip. Todėl mes nuolat duodame informaciją, įvesdami po mažą žinutę naujovės. Kad priprastumėte prie jos, kad sąskambis atsirastų, kad prasmę suprastumėte tokią, kokią norime pateikti.

Todėl pamažu kalbame apie naujus dalykus, vis primindami, kas svarbiausia. Kartojamės, bet tai kas svarbiausia, visados išliks svarbiausiu dalyku. Žemėje situacija keičiasi. Gal nejaučiate, bet mes matome pokyčius žmonių santykiuose. Vertybių pasirinkimuose situacija gerėja. Todėl mes ir toliau bendrausime. Tik pamokos bus griežtos, reiklios. Atgal žengti nebeturite galimybių. Suvaldykite savo emocijas, savąjį ego ir siekite to kelio, kurį jums nurodome. Mes jums padedame. Tik padedame. Niekuomet nepriversime ir tai būtų klaida. Neįmanomas dvasinis tobulėjimas per prievartą. Žinių priėmimas gali būti priverstinis, bet dvasinis tobulėjimas tikrai ne. Tu nuoširdžiai turi išgyventi džiaugsmą, paslaptingą rimtumą, susikaupimą. Išgyventi meilę, supratingumą. Tai įmanoma tik pasitelkiant jums savo laisvą valią. O kai subręsite, tai suvoksite, kad laisva valia persipina su Dievo valia. Ir kelias atsiveria nuostabus. Aš noriu jus pakviesti Tikėti Ateitimi. Tikėti geru, prasmingu, įdomiu būsimu gyvenimu. Tikėti savimi, savo neišsenkančiomis galimybėmis. Gyvenimas prasideda tada, kai nusprendi jį išgyventi ir baigiasi tada, kai nusprendi egzistuoti ir pragyventi tau skirtą laikotarpį. Net vėlyvoje senatvėje gali išgyventi daug nuostabių akimirkų. Pirmiausia yra reikalingas noras tas akimirkas suformuoti, pamatyti ir net kitam parodyti. Senatvė nuostabus dalykas. Tau nebereikia kovoti už padėtį visuomenėje. Tu gali gyventi savo malonumui. Maloniai bendrauti su šeimos nariais, su bendraminčiais, su Dievu. Kaip tu išgyveni senatvę, priklauso tik nuo tavo požiūrio į ją. Tas pats galioja visados. Tik nuo tavo požiūrio į gyvenimą, priklauso ar tu jausies laimingas tą gyvenimą išgyvendamas ar nelaimingas. Tik nuo tavo požiūrio. Niekas negali pasakyti auksinės taisyklės, kaip gyventi, kad būtum laimingas. Nėra tokių taisyklių, nes kiekvienam žmogui norisi skirtingų dalykų. Ir bet kokiose sąlygose gyvendamas, gali jaustis laimingu, jei turėsi tinkamą požiūrį į esamą situaciją.

Su Meile, Hilarionas

Peržiūros: 1269 | Įkelta: Violeta | Tags: harmonija, vidinė ramybė | Vertinimas: 5.0/7
Viso komentarų: 0
Name *:
Email *:
Code *:

Tinklapio kategorijos

Prisijungimo forma

Paieška

Kalendorius

«  Sausis 2015  »
SePiAnTrKePeŠe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Statistika


Iš viso online: 1
Svečiai: 1
Vartotojai: 0