Visatos pažinimo link

Ketvirtadienis, 2024-04-18, 4:13 AM

Sveiki Guest | RSS | Pagrindinis | | Registruotis | Prisijungimas

Pagrindinis » 2017 » Sausis » 28 » Hermis Trismegistas VI pamoka
9:44 AM
Hermis Trismegistas VI pamoka

Vidinė švara leidžia pamatyti realų pasaulį.

Kas yra vidinė švara ir kas yra realus pasaulis?

Jūs dažnai matote pasaulį per savo suvokimo prizmę. Jūs matote tai, kas jums aktualu, kas jums suprantama, priimtina, o daugybę dalykų neužfiksuojate, nes paprasčiausiai tai jūsų nedomina. Vadinasi, jūs matote tai, ką norite matyti, bet ne viską, kas yra aplink jus.  Dažnai jūs matote pasaulį per savo subjektyvių jausmų prizmę. Jeigu tai, ką matote liečia jus asmeniškai, jūs padėtį įvertinate remdamiesi savo jausmais, savo išgyvenimais. Ir jeigu buvę išgyvenimai asocijuojasi su blogiu, vadinasi, tai, ką matote dabar iššaukia neigiamą reakciją, nors, gal būt, pati situacija jūsų asmeniškai neliečia, o ją vis tiek įvertinate kaip blogą.

Kol jumyse yra daug asmeniškumo, egoistiškumo, jūs visados matysite iškreiptą gyvenimo vaizdą. Matysite per savo jausmų, išgyvenimų prizmę, per savo vidinės būsenos prizmę, per savo charakterio prizmę. Ir kiekvienas tą pačią situaciją įvertinate subjektyviai, todėl reikalinga išsiugdyti toleranciją kito žmogaus nuomonei.  Jūsų pasaulis yra kaip foto juosta. Išryškinate tik tas nuotraukas, ties kuriomis sustoja jūsų dėmesys. Vadinasi, jūs savo dėmesiu išryškinate tik tas gyvenimo dalis, kurios jums aktualios, su kuriomis pajaučiate vidinį sąskambį. Kiekvienas žmogus toje foto juostoje pasirenka savo nuotraukas. Bet jis renkasi nuotraukas iš tos pačios foto juostos, kaip ir tu. Vadinasi, abu renkatės iš to paties. Imate informaciją apie gyvenimą iš to paties Šaltinio, tik dalys skirtingos. Sudedate savo gyvenimo mozaiką ir tai yra jūsų tiesa. Kaip tiesa yra ir kito žmogaus surinkta mozaika.

Turi būti tolerancija, nes įvairovė – tai prigimtinė teisė. Jūs skirtingai matote ir suprantate pasaulį, kuris jums yra realus ir aiškus. O juk žinote, kad skirtingų vibracijų sluoksniuose egzistuoja daugybė gyvybės formų. Tai suvokti ir pamatyti gali tik dalis žmonių, nors tie sluoksniai egzistuoja toje pačioje foto juostoje.  Ir kiekvienas tai mato pagal savo vidinį gebėjimą ir tik tam tikrą dalį.

Pasaulį matote per savo asmeniškumo prizmę. Jeigu nuimtumėte asmeniškumo prizmę, matytumėte daug daugiau aplinkos, o ne vien tik savo išgyvenimus. Jeigu pavyktų suvaldyti savo aistras, pavydą, pyktį, gobšumą ir t.t., jūs apvalytumėte savo suvokimą nuo neigiamumo.

Vidinė švara – tai dvasinė būsena, kai tavęs nekamuoja negatyvumas. Kai tavęs neskaudina aplinkiniai žmonės, kai bet kuri neigiama emocija nežeidžia tavo širdies, neranda atgarsio nei širdyje, nei prote.

Vidinė švara išlaisvina žmogų.

Kai žmogus švarus nuo negatyvumo, jo širdis yra atvira dieviškai meilei, o protas – dieviškai išminčiai. Vidinė švara parodo, kad nebėra nei asmeniškumo, nei egoistiškumo. O žmoguje įsitvirtina žinojimas.

Žinojimas, koks pasaulis yra ir kodėl jis toks yra.

Pamoka: nesureikšminkite to, kas vyksta su jumis. Nes vyksta tai, ką jūs sukuriate ir kam atsiveriate. Nesureikšmindami to, kas vyksta, jūs ramiau reaguosite į aplinkos dirgiklius. Išmoksite atsiriboti nuo išorės veiksnių sukeliamų neigiamų išgyvenimų, o savitvardos pagalba suvaldysite ir savo neigiamus jausmus.  (Savitvarda atsiranda tada, kai sugebate besąlygiškai mylėti).

Kiekvienas jausmas jumyse gyvena tol, kol jūs leidžiate jam ten gyventi. Jūsų jausmai priklauso jums. Ir jūs juos kuriate, bei valdote. Jei nesugebate savo jausmų valdyti, tai yra tik jūsų asmeninė bėda. Nėra užvaldymų ar apsėdimų. Yra jūsų ego susireikšminimas. Vadinasi, jūsų protas yra pažeistas ir nebegalite adekvačiai mąstyti. Suasmeninate savo jausmus ir leidžiate jiems nevaldomai siautėti, kartu įsileisdami ir tamsos egregorus. Tamsos egregorai jus užvaldo tik tada, kai tai sau leidžiate (sąmoningai ir nesąmoningai).

Labiausiai žmogui kenkia jo ego. Egoistiniai siekiai, troškimai pirmiausia suteikia daug malonumo, o vėliau – skausmo. Ego užblokuoja švarų mąstymą ir tik ego dėka dieviškoji energija yra naudojama neteisingai. Ego gali sudaryti sąlygas situaciją matyti aiškiai, plačiai ir realiai, bet jo egoistinė struktūra neleis kurti gėrio aplinkai.

Vidinė švara išryškina žmogaus individualumą, kartu nukreipia dieviškosios energijos srautą teisinga linkme.

Dieviškoji valia pasireiškia per individualybę, kuri gyvena vidinėje švaroje. Tyra širdis ir tyri ketinimai atspindi žmoguje esančią dieviškumo energiją.

Peržiūros: 1158 | Įkelta: Violeta | Tags: vidinė švara, realus pasaulis, Hermis Trismegistas, ego | Vertinimas: 5.0/7
Viso komentarų: 1
1 Birutė  
0
Ačiū! Kaip daug paaiškinta,kaip turime nuolat ir nuolat tai prisiminti.

Name *:
Email *:
Code *:

Tinklapio kategorijos

Prisijungimo forma

Paieška

Kalendorius

«  Sausis 2017  »
SePiAnTrKePeŠe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Statistika


Iš viso online: 1
Svečiai: 1
Vartotojai: 0