Visatos pažinimo link

Penktadienis, 2024-04-19, 6:04 AM

Sveiki Guest | RSS | Pagrindinis | | Registruotis | Prisijungimas

Pagrindinis » 2017 » Rugpjūtis » 4 » Dievas ateina su žmogumi
9:26 PM
Dievas ateina su žmogumi

Dalai Lama XIV

Būdami Žemėje žmonės pamiršta tikrąją egzistencijos prasmę ir pasineria į ieškojimus to, kas nėra labai reikalinga ir vertinga. Kiekvienas žmogus savo širdyje atsineša į Žemę Dievą ir jo ieškoti kažkur išorėje – nereikia.

Dievas ateina su žmogumi. Ką tai reiškia? Tai reiškia, kad ne ieškoti Dievo reikia, o reikia gyventi kartu su Juo. Reikia būti kartu su Juo. Vėl kyla klausimas – ką tai reiškia? Reikia mylėti savo artimą, mylėti gamtą, mylėti savo šalį. Dievas – tai tam tikros vertybės. Su jomis reikia gyventi kiekvieną savo gyvenimo akimirką. Negalima vakarais ar savaitgaliais melstis, o kitu laiku gyventi nesilaikant dieviškųjų vertybių. Tos vertybės visiems prieinamos ir suvokiamos, nors atsiranda žmonių, kuriems darosi tai sunku suvokti dėl tam tikrų auklėjimo spragų. Bet, kadangi žmogus į Žemę ateina su Dievu, vadinasi tos vertybės vis tiek išlieka prigimtyje. Pirmiausia, tai paprastumas ir nuoširdumas. Nereikia „kalnų nuversti“, kad Dievą rastumėt. Reikia gyventi paprastai ir laimingai. Kas yra laimė? Tai priklauso nuo žmogaus požiūrio į gyvenimą. Vieniems laimė – auksu dengti rūmai, kitiems laimė – paukščio skrydis, saulėlydžio spalvos.

Kiekvienas išjaučia laimę savaip. Ir ne poetiškai sakau, kad kitas nieko netrokšta ir nieko nesiekia ir jam užtenka gamtos grožio, kad pajustų laimę. Ne, ne apie tai, o apie tai, kad kai kurie žmonės sugeba išjausti nuostabų laimės pojūtį vien gėrėdamiesi gamta, vien džiaugdamiesi vaikais, anūkais. Aš kalbu apie patį laimės jausmą, o ne apie tai, ko žmogui reikia, ko jis siekia.

Vieni gyvenate aukso rūmuose, o laimės nejaučiate. Kiti gyvenate tuose rūmuose ir esate laimingi. Vieni laimingi, nes ir tuose rūmuose gali būti tikrų, gerų dalykų, o kiti laimingi dėl to, kad auksas jų pagrindinė vertybė ir jo turėjimas suteikia laimės.

Žmogus dažnai mano, jeigu turėčiau tai ir tai – tai būčiau laimingas. Ar tikrai? Ar tikrai tam tikri daiktai, valdžia verti to, kad jų siekdami pamintumėte artimųjų meilę, nuoširdumą, kad jų siekdami išsižadėtumėte tėvų ar vaikų, ar Dievo?

Dievas – tai vertybės, kurių besilaikydami jausite vidinė pilnatvę, harmoniją, ramybę, pakilumą ir laimę. O visa tai yra jūsų prigimtyje, nes Dievas yra jumyse. Vadinasi jumyse gali būti ir laimė, ir džiaugsmas, ir vidinė pilnatvė.

Neieškokite Dievo kažkur išorėje. Jis jumyse. Ir Jo ieškoti nereikia – Jis jumyse. Reikia gyventi su Juo, nes jūs Jo dalis. Turite tik neatsiriboti nuo tos gerosios savo dalies.

Peržiūros: 1181 | Įkelta: Violeta | Tags: Dalai Lama XIV, Dievas | Vertinimas: 4.7/9
Viso komentarų: 0
Name *:
Email *:
Code *:

Tinklapio kategorijos

Prisijungimo forma

Paieška

Kalendorius

«  Rugpjūtis 2017  »
SePiAnTrKePeŠe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Statistika


Iš viso online: 1
Svečiai: 1
Vartotojai: 0