Visatos pažinimo link

Ketvirtadienis, 2024-03-28, 8:01 PM

Sveiki Guest | RSS | Pagrindinis | | Registruotis | Prisijungimas

Pagrindinis » 2017 » Liepa » 18 » Nepamiškite, kad turite protą
8:48 AM
Nepamiškite, kad turite protą

Miela Violeta, atėjo laikas mums susipažinti. Aš esu Ananda. Maitrėjos įsikūnijimas gimus Budai. Buvau jo mokinys ir pagrindinis jo tiesos skleidėjas. Žinoti tiesą neužtenka. Reikia gyventi pagal tą tiesą ir tą tiesą skleisti kitiems. Užrašant Budos mokymus pavyko išsaugoti Budos priimtą tiesą ir su ja supažindinti milijonus žmonių. Tai supranti kokią didelę įtaką turi raštas. Ir kaip svarbu tiksliai užrašyti tiesą. Ji išlieka amžiams ir negalima suklaidinti žmonių.

Tavo priimama tiesa nebėra tokia nesuvokiama, nesuprantama žmonėms. Žmonės turi daugybę galimybių susipažinti su iškiliausių mąstytojų raštais. Pagaliau, jie gali perskaityti ir tas tiesas, kurias skleidė Buda ar Jėzus.

Bet kiekviena žinia iš subtiliojo pasaulio yra savaip svarbi. Ir ji svarbi ypač tuo, kaip ji priimama konkretaus žmogaus. Seniau buvo svarbu iš principo suformuoti mokymą, užrašyti tiesą, kad su ja būtų galima susipažinti ir vėlesnėms kartoms. Bet šiuolaikinis žmogus yra išsilavinęs ir jo tobulėjimo nebereikia nukelti į kitą įsikūnijimą. Viskas vyksta čia ir dabar. Todėl labai svarbu, kaip kiekvienas žmogus priima tai, ką perskaito. Nes išgyventa ir suprasta tiesa yra svarbiausia. Suprasta mintis iš karto turi keisti žmogaus vertybes, siekius, gyvenimo būdą. Jeigu to nepadaro knyga, tai jos neverta net skaityti ir tam gaišti laiko. Kiekviena tiesa turi daryti įtaką žmogaus gyvenimui jau tą akimirką, kai su tiesa būnate susipažinę. Bet taip ir yra. Jūs visi darote tam tikrus sprendimus. Vieniems informacija patinka, kiti jos nepriima. Ir tai yra pasirinkimai, kurie parodo, kokiame suvokimo lygmenyje yra žmogus ir kaip mes galime jam padėti.

Paimkime pavyzdį: jūs skaitote tuos laiškus ir mes stebime, kokios mintys jums labiausiai patiko, kas jums buvo labai aktualu, kas nepriimtina. Mums nėra svarbu ar jūs sutinkate su ta informacija ar ne, mums svarbus jūsų skaitymo procesas, nes tada pamatome, kuo jūs, konkrečiai gyvenate. Koks jūsų santykis su subtiliuoju pasauliu, kokios jūsų viltys ir kokie pasiekimai. Jūs skaitote laišką, mes skaitome jus. Sakysite, negražu skaityti jūsų mintis. Bet juk tai abipusiai mainai. Jūs skaitote mūsų mintis, mes jūsų. Nesikišame į jūsų kasdienes mintis apie kasdienybės reikalus. Bet kai prisijungiate prie laiškų skaitymo, mes jau esame kontakte ir yra aiškūs visi jūsų mąstymo vingiai. Tada aiškiai matosi, kur labiausiai blokuojasi jūsų suvokimas, kas jums neaišku ir ką jūs neteisingai suprantate iš parašytų žodžių. Pagrindinė problema šiandieną ir yra – neteisingai suprantate žodžius. Teisingiau, juos suprantate ne taip, kaip mes norėtume, kad suprastumėte, bet tam reikalingas atlaisvėjęs mąstymas. Laukiam nesulaukiam to laikotarpio, kai galėsime kalbėti apie sudėtingus dalykus paprastai ir taip, kad juos teisingai suprasite. Mes negalime duoti papildomos informacijos, kol nėra teisingai suvokiami tie žodžiai. Nes papildomos informacijos nesuteiksime kita kalba, kurioje tie žodžiai kitaip skambėtų (pvz. pali kalboje), todėl visą informaciją reikia pateikti per tuos pačius žodžius, kuriuos jūs pažįstate. O kol prasmę suprantate taip kaip suprantate, negalime duoti papildomos informacijos, kad tiesa nebūtų iškreipta.

Bet vis tiek džiaugiamės, kad nors maža dalis žmonių ne tik garbina Dievą, bet stengiasi mąstyti ir keisti save. Pažangai nepakanka garbinti Dievo. Reikia Dievu tikėti, pasitikėti ir mąstyti. Mąstyti ir veikti. Dievas nenori, kad jį tik mylėtumėte ir garbintumėte. Jis norėtų, kad Dievo buvimas jums būtų savaime suprantamas dalykas, kad dieviškosios vertybės visados būtų jūsų širdyse. Ir jis norėtų, kad jūs sistemingai save analizuotumėte, save keistumėte, kad pažintumėte jus supantį pasaulį tiek iš išorės, tiek iš vidaus. Kūrėjas nori, kad jūs mokėtumėte kurti. Ne tik melstis ir jį garbinti, bet kurti kartu su Juo. O kūrybai reikalingas mokslas. Mokslas apie žmogų, Visatą ir visą begalybę. Nepakanka aklai sekti religinių dogmų, nepakanka net vien mylėt ir garbint Dievą, reikia gyventi taip, kad kartu su Dievu galėtumėte kurti savo gyvenimą. Kūrybai reikalingas aukštas sąmoningumas, sąmoningumas kyla, kylant vibracijoms. O kad vibracijos kiltų nepakanka tik geros širdies, reikia išminties protingai ir gerai elgtis. Sąmoningumo augimas tai pažangos variklis. Todėl mums reikalingas jūsų protas, jūsų gebėjimas mąstyti, priimti sprendimus ir tobulėti. Be proto pastangų to nepadarysi, be širdies, žinoma, taip pat to nepadarysi. Bet informacija ir duodama tam, kad atsigautų ne tik širdis, bet ir protas. Kai kurie laiškai kupini meilės ir gerumo. Tai balzamas širdžiai. Bet dauguma laiškų skirti protui, todėl priverskite protą dirbti. Ne tik pasimėgaukite perskaitytu laišku, bet jį gerai paanalizuokite ir padarykite išvadas, kas jums tinka, kas netinka, ką savyje turite keisti čia ir dabar

Peržiūros: 1173 | Įkelta: Violeta | Tags: protas, širdis, Maitrėja, Buda, Ananda | Vertinimas: 4.8/12
Viso komentarų: 1
1 Dalia  
0
Taip,šis laiškas tai tikras balzamas sielai. Dėkoju iš visos širdies.

Name *:
Email *:
Code *:

Tinklapio kategorijos

Prisijungimo forma

Paieška

Kalendorius

«  Liepa 2017  »
SePiAnTrKePeŠe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Statistika


Iš viso online: 1
Svečiai: 1
Vartotojai: 0